Vores Varde Medarbejderportal
u
Telefonbog
s
Søg

Følg denne side

Få en e-mail tilsendt når der sker væsentlige ændringer på denne side.

Til dig, der har dataansvar eller er systemejer

Der kan være mange forskellige begreber i forhold til dataansvar. På nedenstående liste har vi forsøgt at skabe et overblik over de forskellige begreber og dokumenter.

Nedenstående liste er ikke fyldestgørende, hvis du oplever, at der mangler begreber eller forklaringer, bedes du kontakte ujen@varde.dk

Er du i tvivl om, hvorvidt du er dataansvarlig eller om, hvordan du skal forholde dig til dit dataansvar, skal du kontakte Service Desk.

Dataansvarlig

Efter databeskyttelsesforordningens artikel 4, nr. 7 er en dataansvarlig:

"en fysisk eller juridisk person, en offentlig myndighed, en institution eller et andet organ, der alene eller sammen med andre afgør, til hvilke formål og med hvilke hjælpemidler der må foretages behandling af personoplysninger."

Læs mere i vejledningen fra Datatilsynet >>

Databehandleraftale

Databehandleraftaler

Hvis du er dataansvarlig og skal have andre til at opbevare eller behandle data, skal du som udgangspunkt indgå en databehandleraftale.

I Varde Kommune er proceduren for at indgå databehandleraftaler følgende:

 

  1. Standard skabelon og vejledning til databehandleraftaler findes i Acadre: Sag_18/4389_titel:_Standard_for_databehandleraftale

  2. Blanketten sendes til leverandøren som Digital post eller via VIRK.DK og når leverandøren har udfyldt og underskrevet, sender leverandøren dokumentet retur til Varde Kommune til adressen: VKDPO@VARDE.DK Derefter vil Digitalisering og IT sørge for at dokumentet bliver journaliseret korrekt og fortegnelsen til Datatilsynet bliver ajourført

  3. Er man i tvivl, skal der oprettes en sag i Service desk

 

 

 

 

 

Fortegnelse

I Varde Kommune er alle fortegnelser udarbejdet på baggrund af KLE-numre. Fortegnelserne er udarbejdet centralt og er en af de opgaver, som Sikkerhedsudvalget løfter.

Databeskyttelsesforordningen stiller krav om, at alle dataansvarlige og databehandlere fører interne fortegnelser over deres behandling af personoplysninger. Fortegnelseskravet erstatter således den hidtil gældende anmeldelsesordning.

Vil du vide mere om fortegnelser >>