Bente Bloch takker af efter 47 år og 9 måneder

Denne nyhed er publiceret den 29. April 2015

Bente Bloch kan se tilbage på en lang karriere i den kommunale verden, når hun i dag pakker skrivebordet sammen.

Der er ikke mange, der med Dronningens Fortjenstmedalje hjemme i skuffen kan sidde på jobbet og huske tilbage på både den første og den anden kommunesammenlægning. Men det kan Bente Bloch.

Dengang var opgaverne mangeartede for en assistent i bogholderiet. Kaffen skulle sættes over, kuverter frankeres og et smut i banken var heller ikke ualmindeligt. Journalisering foregik i hånden, buskort skulle udstedes, og med et lille vink fra skranken kunne man raskt bestille et skattekort til borgere.

Meget har ændret sig siden, og på torsdag sætter hun punktum for en lang karriere ved kommunen, der tog sin begyndelse den 1. august 1967, da hun blev ansat som elev ved Aal Kommune. Aal Kommune blev i 1970 lagt sammen med Ho-Oksby Kommune, så de tilsammen dannede Blaavandshuk Kommune, der ved kommunesammenlægningen i 2007 blev en del af Varde Kommune.

En aktiv kvinde

47 år og 9 måneder bliver det sammenlagt til for Bente Bloch, og med bare en enkelt sygedag på kontoen noteret i elevtiden kan man vist godt sige, at Bente Bloch har været et trofast bekendtskab for kommunen.

- Jeg har overvejet at gå ned i tid i stedet for at stoppe helt. Men jeg besluttede mig i januar for at slutte, mens jeg er frisk og stadig kan noget, siger Bente Bloch, der er 66 år og faktisk på papiret har en plads på det nye rådhus.

Og man kan roligt sige, at Bente Bloch stadig kan noget. Hun har livet igennem været en meget aktiv sportsudøver inden for håndbold, fodbold, linedance, aerobic, spinning og fitness.

Og alderen har ikke hindret hende i fortsat at være meget fysisk aktiv. Hun går til fitness, er hvert år på skiferie og kan også stadig lokkes til at spille en fodboldkamp, som det var tilfældet, da hun repræsenterede Varde Kommune i dysten mod Titan.

Farvel var en svær beslutning

Selvom Bente Bloch glæder sig til at nyde friheden sammen med kæresten Jesper, har det ikke været en nem beslutning at sige farvel til arbejdslivet.

- Jeg kommer til at savne kollegaerne og det at have kontakt til en hel masse mennesker. Vi har det godt her i personale, og det tror jeg også er med til at forhindre sygdom, siger Bente Bloch.

Især fyraftenshygge på Big Ben sammen med kollegaerne kommer til at mangle for Bente, der dog stadig har mindst ét besøg til gode på beværtningen, for kollegaerne har givet hende et gavekort dertil lydende på en omgang nachos og to fadøl.

Arbejdet er en del af identiteten

Selvom hun ikke forventer at komme til at savne hverken rollebaseret indgang eller lønsystemet, er det alligevel en underlig fornemmelse at takke af for så stor en del af sin tilværelse.

- Man kan en helt masse på et fagområde, og det er en stor del af ens identitet, der nu skal udfyldes af noget andet, siger Bente Bloch, der håber, at der også bliver tid til et par impulsive rejser, hvis gode muligheder byder sig.