Civilt-militært rollespil – skal du med?

Denne nyhed er publiceret den 14. February 2018

Varde Kaserne afholder i uge 12 kursus for soldater fra en række FN-lande om civilt-militært samarbejde. En del af læringen foregårs om et rollespil, hvor soldaterne skal mødes med ”ægte” civile.

Derfor får du muligheden for, at deltage i rollespillet. Rollespillet tager udgangspunkt i en fiktiv afrikansk stat, hvor der er opstået en flygtningekrise. Din deltagelse vil være en række møder med soldaterne, hvor du (evt. sammen med en kollega) repræsenterer den fiktive stat overfor FN-soldaterne. Du vil skulle agere embedsmand – blot i en noget mere ustabil struktur, end vi er vant til.

Kommunaldirektør Mogens Pedersen udtaler ”I Varde Kommune er vi stolte af, at være en garnisonskommune og vil gerne fremme det gode samarbejde med kasernerne. Jeg vil derfor opfordre til, at medarbejdere med en lille skuespiller i maven overvejer, om det er noget for dem.”

Flere medarbejdere fra Varde Kommune har tidligere deltaget i et lignende forløb. De udtaler blandt andet:

”Det var ret fedt at få adgang til et område, som normalt er off limits – at komme ind bagved og færdes i det militære miljø”

”En spændende dag, hvor jeg både fik brugt min indre skuespiller og mine engelskkundskaber. Personligt / fagligt fungerer jeg ofte som projektleder, hvilket var den kontekst jeg fik trænet – denne gang på engelsk.”

”Jeg fik en ny viden omkring den modstand man kan møde i et samarbejde (hvorfor og hvordan den opstår), og hvordan man bedst muligt tilgodeser alle parters ønsker og ikke kun den, som råber højest eller gør mest modstand. Jeg fik klart en masse nye redskaber, jeg kan bruge i mit arbejde.”

Deltagelse kræver ca. 1 times forberedelse, et formøde på ca. 2 timer 9. marts (som lægges efter de tilmeldtes kalender) samt 1 dag fra 9-16 til selve deltagelsen i rollespillet. Udover denne deltagelse i arbejdstiden vil deltagerne blive inviteret til at deltage i en middag med kursusdeltagerne. Deltagelse i middagen er frivillig og sker i fritiden. Rollespillet afvikles 21. marts. Rollespillet foregår på engelsk, men der kræves ikke sprogkundskaber på højt niveau. Deltagelse afklares med nærmeste leder.

Deltagere udvælges efter først-til-mølle-princippet.

Har du lyst til at deltage? Eller har du spørgsmål? Så send en mail til Sara Møller Olesen på samo@varde.dk senest 2. marts.