Det nye rådhus fik sine første gæster

Denne nyhed er publiceret den 23. June 2014

Medarbejderne strømmede til, da der i dag var rejsegilde for det nye rådhus på Bytoften.

•

Den søde duft fra pølsevognen trak fuldt hus i eftermiddag, da det nye rådhus på Bytoften blev fejret med kranse, taler og håndbajere.

Endnu er der et stykke vej, før rådhuset er klar til rykind, men medarbejderne kunne i dag få den første rumfornemmelse.

Tak til fruentimmeret Bjanka

Borgmester Erik Buhl åbnede rækken af taler og sendte ud over en tak til samarbejdspartnerne også en venlig tak til en af byggepladsens eneste kvindelige indslag, byggekranen Bjanka, der snildt løfter 100 ton.

Foruden Erik Buhl talte byrådsmedlem Kjeld Anker Espersen, kommunaldirektør Mogens Pedersen og Jens Winther, STB Byg, der alle glæder sig til, at det visionære byggeri står klart til at samle administrationen.

Et hus med visioner - og et bassin

Visionen for byggeriet er, at det skal være sundt, rent og digitalt, og alle tre dele vil komme til udtryk i det endelige byggeri.

Sundheden er blandt andet tænkt ind i form af et godt arbejdsmiljø i forhold til både lys, luft og arbejdspladser.

Store dele af det tidligere rådhus er blevet knust og genbrugt, så det nye rådhus på den måde er skabt under hensyn til miljøet.

Derudover er der gjort forberedelser, så rådhuset digitalt vil kunne følge med i udviklingensn i årene, der kommer.

Dagen i dag blev også benyttet af medarbejderne til at kigge rundt i byggeriet, der blandt andet kommer til at indeholde et såkaldt LAR-bassin.

Det er et bassin, der opsamler regnvandet fra hele grunden og på den måde kan drives udgiftsneutralt.

Klar til indflytning om et år

Indtil videre har byggeriet fulgt både tidsplan og budget, og hvis alt fortsat går efter planen, kan medarbjederne rykke ind i de nye lokaler om et års tid.