Direktionens nyhedsbrev - februar 2019

Denne nyhed er publiceret den 04. February 2019

Om potentialekatalog, ytringsfrihed og dialogmøder.

Kære medarbejdere

Økonomi- og Erhvervsudvalget besluttede sidst i januar, at der skal udarbejdes et potentialekatalog, som anskueliggør mulighederne for at tilpasse kommunens budgetter over de kommende år.

Økonomien er fornuftig

Det er vigtigt at sige, at Varde Kommune har en fornuftig økonomi. Vi skal være vagtsomme – især fordi der hersker stor usikkerhed om vores indtægtsgrundlag i de kommende år. Derfor tror vi absolut heller ikke, at man skal forvente, at der bliver besparelser på bare i nærheden af de 80 mio. kr., som potentialekataloget vil rumme forslag for (OBS: rettet fra tidligere 300 mio. kr.). Men det kan altid være en sund øvelse at synliggøre, hvad det er, man som borger får for sine penge, og hvad der skal reduceres, hvis der skulle bruges færre penge.

Så vores appel skal være, at man som medarbejder ikke bliver urolig over denne kortlægning, men i stedet bevarer roen og leverer det fornemme arbejde, som vi også plejer at gøre.

Ytringsfrihed

I sidste uge offentliggjorde Justitsministeriet et forslag til ændringer i vejledningen om ytringsfrihed for offentligt ansatte. Det er vigtigt at understrege, at som offentligt ansat har man ytringsfrihed, da vi jo alle sammen også er borgere, der også har meninger.

I Direktionen synes vi, det er god stil at fortælle det til sin leder, hvis man vil lave et læserbrev eller lignende, eller hvis man vil lave et opslag på sociale medier. Men det er ikke noget, man som leder kan forlange. Vi vil også opfordre til, at man tænker sig om med de opslag, man laver – særligt på sociale medier.

Vi kender nok alle følelsen af irritation over et eller andet, og så er det nemt lige at få afløb på fx Facebook. Men nogle gange er det klogt at vende skråen og tænke sig om, så man ikke skriver noget, man efterfølgende fortryder.

Dialogmøder

I marts måned vil Direktionen afvikle dialog-cafémøder rundt i kommunen. Formålet med møderne er, at vi gerne vil drøfte, hvad der fungerer, og hvad der ikke helt fungerer i vores organisation. Vi vil gerne have gode råd til, hvad du som medarbejder synes, vi bør være opmærksomme på. Møderne finder sted seks forskellige steder rundt i kommunen, og i løbet af et par uger kommer der en invitation på VoresVarde, men datoerne er:

Møde

Tidpunkt