Elevkonference 2014

Denne nyhed er publiceret den 24. November 2014 af Nikolaj Winther

Fredag d. 24. oktober kørte Varde Kommunes fire anden-årselever til Elevkonference i Svendborg, nærmere betegnet hotel Christiansminde.

•

Hvert år afholder HK elevkonference for elever i kommuner og regioner i hele Danmark. Elevkonferencen bliver planlagt af elever fra en projektgruppe. Projektgrupperne består af elever fra hele landet.

Til konferencen blev der afholdt debat, foredrag, workshops samt netværksmøder. Debatten handlede om den værdifulde elev. Det var Jakob Sloth Petersen fra KL og Mads Samsing fra HK Kommunal, der stod for debatten. Foredraget "Elsk dine konflikter" blev afholdt af Lars Mogensen fra conflict.dk og handlede om konflikthåndtering, kommunikation og samarbejde.
Der blev afholdt to workshop-runder, hvor man kunne melde sig ind på to forskellige workshops.
Fx var der:
- 10 Tricks til toptrimmet præsentation.
- Kom godt i gang med din fagprøve.
- Uddannelser hele livet – hvad er dine muligheder.
Derudover var der mulighed for at snakke med SamPension, HK Talentuddannelse, HK Karriertelefon, Elevudvalget m.v., som vi kunne besøge hos deres stande i pauserne.

Under konferencen blev der valgt årets bedste praktiksted og året bedste elevklub.

Vi synes at det var lærerigt og spændende at være med både socialt og fagligt. Ikke nok med at vi fik viden, som vi kan bruge i vores elevtid, men vi fik også viden som vi kan bruge når vores elevtid er færdig. Derudover fik vi også mødt nogle af de andre elever i vores region, samt nogle af dem vi skal på studietur sammen med. Vi synes også at det er relevant for førsteårs elever at deltage i konferencen.
To af os valgte at stille op til projektgruppen, som står for planlægning af elevkonferencen 2015. Vi synes det er på tide at Varde Kommune bliver repræsenteret på landsplan og at de fremtidige elever ikke bør gå glip af denne mulighed og oplevelse.

Vi håber at Varde Kommunes fremtidige elever vil indstille Varde Kommune som årets bedste praktiksted og elevklub. Varde Kommune er for os et godt praktik sted og vi har en rigtig god elevklub, med Conny Karlskov som fælles elevansvarlig.

Nuri, Kate, Alice og Rikke