Nyt netværk for tilflyttere i Varde Kommune ser dagens lys

Denne nyhed er publiceret den 25. October 2018

Er du tilflytter i Varde Kommune, har du nu mulighed for at blive en del af det helt nye netværk "Ny i vest". Første arrangement er den 7. november ved fyraften.

Det skal være hyggeligt at være tilflytter i Varde Kommune.

Nogenlunde sådan lyder formålet med et nyt tilflytternetværk, som 30-årige Anna Sabro står bag. I juni flyttede hun selv til Varde fra Aarhus, hvor hun har boet det meste af sit liv og dermed har det meste af sit netværk.

Med netværket vil hun være med til at gøre landingen blødere for folk, der flytter hertil.

”Når man river rødderne op og flytter til et nyt sted, kan det være forbundet med mange følelser. Jeg skulle selv starte fra bunden, da jeg flyttede hertil. Med tilflytternetværket håber jeg at skabe et netværk, der på en hyggelig måde byder folk velkommen til kommunen, og hvad den har at byde på af natur, kultur og sociale relationer,” siger Anna Sabro.

Det koster ikke noget at tilmelde sig netværket. Man tilmelder sig ved at melde sig ind i Facebook-gruppen ”Ny i vest – tilflytternetværk i Varde Kommune”.

Første arrangement i tilflytternetværket er onsdag den 7. november kl. 17-20. Her byder natur- og kulturformidler Merete Vigen på en guidet tur omkring den genskabte Filsø, som forskere har beskrevet som et botanisk mirakel, og som 234 fuglearter har taget til sig. Turen tager ca. 1,5 time og efterfølges af spisning på en café eller restaurant i området.

Varde Kommune bidrager økonomisk til netværkets månedlige arrangementer, mens deltagerne selv betaler for forplejning.

Borgmester Erik Buhl siger:

”Som tilflytter skal man forholde sig til mange nye ting som job, bolig, uddannelse og andre praktiske ting. Men det er mindst lige så vigtigt, at man får opbygget et socialt netværk. Derfor er tilflytternetværket et rigtig godt initiativ, som vi som kommune støtter op omkring.”

”Jeg håber, at nye folk i vores virksomheder, garnisoner og kommune vil gå med i netværket.”