HUSK det skriftlige samtykke før du henter referencer

Denne nyhed er publiceret den 20. September 2018

Vær opmærksom på at indhentelse af referencer i forbindelse med rekruttering udelukkende må ske hos personer, som ansøger har udleveret kontaktdata på og som Varde Kommune har fået skriftlig samtykke til at kontakte.

Når der indhentes referencer på ansøgere til kommunens ledige stillinger, er det et krav at indhente skriftlig samtykke fra ansøgeren, da vi ellers ikke overholder EU persondataforordningen af 25. Maj 2018.

2 metoder til at indhente samtykke

Ansøgers samtykke skal opbevares, som bevis for at det er indhentet. Husk at gøre dokumentet fortroligt, således udenforstående ikke kan finde det.

Ansøger har til enhver tid ret til at få indsigt i, hvilke data Varde Kommune har registreret om ham/hende, ligesom ansøger til enhver tid kan trække sit samtykke tilbage og bede Varde Kommune om at slette data, der er registreret.