Kampagne 2018 - Kør bil, når du kører bil

Denne nyhed er publiceret den 11. September 2018 af Indkøb og Forsikning

Kampagne for at minimere antallet og omfanget af skader i forbindelse med kørsel

Slå uopmærksomheden ihjel – ikke dig selv

Måske kan du nikke genkendende til, at du nogle gange er så optaget af en mobilsamtale, et radioprogram eller en tanke, at du ikke kan huske, hvordan du er kommet fra A til B - eller måske er du ligefrem kørt forkert? Det kan opleves som at sidde i sin egen boble.

Hvis den mentale uopmærksomhed er så stærk, at det påvirker din reaktionsevnen i trafikken, kan det øge risikoen for trafikulykker.
Du risikerer nemlig at blive markant langsommere til at reagere.
Eller måske når du slet ikke at reagere, hvis der sker noget uforudset i trafikken.

Kør bil når du kører bil!

Fra mandag den 17. september til søndag den 7. oktober 2018 kører kampagnen ” Kør bil, når du kører bil”.
Kampagnen sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken.

Hele 28% af de bilister, der er kørt galt eller har været lige ved det inden for det seneste år, siger at de var mentalt uopmærksomme (har siddet i egne tanker, var stressede eller trætte), da det skete. Dette skriver Rådet for Sikker Trafik på deres hjemmeside.

Årsagerne til de skader - vi i Team Forsikring ser på kommunens biler - skyldes også ofte uopmærksomhed. Skaderne sker inden for det første eller sidste minut af kørslen, hvor bilisten ikke er mentalt til stede i opgaven som bilist.

Derfor sætter vi i denne periode fokus på området. I samarbejde med forskellige afdelinger i Varde Kommune sætter vi plakater op på forskellige adresser, hvor kommunebilerne holder til.

Skiltene vil være at finde på Ældreområderne Nord, Syd og Vest, Sygeplejen, Lunden, Vej og Park, Socialpsykiatrien samt Bytoften og BCV.

GODE RÅD: Sådan kører du bil, når du kører bil

Ja, rådene kan virke banale, men faktum er, at mange af os har brug for at blive mindet om dem gang på gang. Så læs dem lige alligevel og del endelig med de bilister, du kender :)

• Forbered dig og kør i god tid
  • Drop mobilen
  • Fokuser på trafikken
  • Hold ind til siden
  • Få hjælp af din medpassager

Pas på dig selv og dine med medtrafikanter.

Anja Nyvang
Forsikrings- og risikostyringskonsulent