Kommunen males grøn i uge 17

Denne nyhed er publiceret den 21. January 2015 af Sara Ekknud, Byggeri og Ejendomme

Alle ansatte i Varde Kommune ved det godt - forhåbentlig, at der sker en masse ting på det grønne område i vores kommune. Nu skal resten af borgerne også vide det. Grøn uge 17 vil være en hel uge, hvor klima, natur og energi vil være rammen for en masse aktiviteter.

Forestil jer dette: Bøgen er lige sprunget ud, fuglene synger lige så fint og forårssolen er netop brudt frem. Det er det scenarie, som vi håber på i slutningen af april til Grøn uge 17. Allerede nu har vi mange aktiviteter planlagt:
Søndag den 19. april starter ugen med, at Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling i hele landet. Sidste år lykkedes det, at samle 2609 kilo affald ind i Varde Kommune.

Første dag i uge 17 begynder Varde Forsyning og NaturKulturVarde deres undervisning af kommunens børnehavebørn i korrekt affaldshåndtering.
Den 22. april arrangerer Danmarks Naturfredningsforening en gåtur rundt om Kvie Sø, som er en af Varde Kommunes fredede naturperler.
Fra torsdag den 23. april er Varde Kommune med i Forskningens Døgn, hvor årets tema tager udgangspunkt i den nye vision. Det bliver startskuddet til tre dage med masser af aktiviteter for primært skoleeleverne. De dage bliver arrangeret på tværs i kommunen.

Kulminationen på ugen er i weekenden. Den Grønne Festival løber af stablen om lørdagen. Virksomheder, foreninger og andre relevante aktører stiller op på Torvet i Varde, så borgere kan blive inspireret og informeret. Der vil være aktiviteter for hele familien, og bl.a. kommer Syvkanten forbi, og synger en sang fra deres grønne sommerspil.

Og det er bare nogle af de aktiviteter, som sker. Der kommer også udstillinger på bibliotekerne, åbent hus på diverse relevante steder i kommunen, Varde Handel sørger for at butikkerne i gågaden i Varde er pyntet grønt op, plantekasser med spiselige ting til madpakken bliver sat op og meget meget mere.

Vi kan dog altid bruge en idé mere til ugen – enten til et hverdagsarrangement eller en forening/virksomhed, der har lyst til at få et område på Torvet til Den Grønne Festival. Alle gode ideer, spørgsmål og kommentarer modtages gerne på: saek@varde.dk

Grøn uge 17 bliver arrangeret i samarbejde med Varde Handel, Varde Erhvervs- og Turistråd, Varde Forsyning, Varde Bibliotek, DN Varde, Syvkanten og Ungehuset. I kan læse mere: vardeproverde.vardekommune.dk