Naturen kom til rådhuset

Denne nyhed er publiceret den 29. September 2015

Mandag d. 28. september blev ikke nogen helt almindelig arbejdsdag for medarbejderne på Varde Kommunes nybyggede rådhus.

Gummistoevler Kastet

Varde Kommune tog utraditionelle metoder i brug i forbindelse med visionen Vi i Naturen, da der mandag blev afholdt et arrangement, som overraskede de ansatte med en række forhindringer og aktiviteter i løbet af arbejdsdagen.

(u)naturlige benspænd

Helt fra tidlig morgen var det et uvant syn, der mødte medarbejderne, idet parkeringsområdet var delvist blokeret af træer og buske.

Nogle af de ansatte måtte derefter indse, at de ikke kunne benytte de sideindgange, de var vant til. Alle døre på nær hovedindgangen var nemlig blevet låst, så alle skulle ind det samme sted.

Ved hoveddøren var der anlagt et to meter bredt bassin på tværs af indgangen, så de ansatte var tvunget til enten at vade over i bare fødder eller hoppe i et par af de fremlagte gummistøvler.

Blandt medarbejderne var vandene delt over det faktum, at vandene ikke fysisk var delt fra morgenstunden, men de fleste tog det som et sjovt indslag.

Kryb på skærmen

Indenfor var tingene heller ikke, som de plejede at være.

Adskillige medarbejdere drejede nakken for at finde en forklaring på de forskellige dyrelyde, der fulgte dem helt ud på deres arbejdspladser. Efterhånden gik det op for de fleste, at der var tale om afspilninger over højtaleranlæggene.

Computerskærmene lignede heller ikke sig selv. Her krøb det rundt med digitale mariehøns, der kun lod sig klikke væk, hvis man kunne fange dem med musen.

Ellers forløb formiddagen roligt, og mange troede nok, at borddekorationerne i frokostpausen ville være dagens sidste indslag.

Grøn alarm

Klokken halv to gik alarmen så som led i en brandøvelse. Alle medarbejderne stillede planmæssigt op udenfor ved de aftalte mødesteder, men helt så let skulle de ikke slippe.

Direktør Bent Peter Larsen bekendtgjorde over for de mange mennesker, at der nu var sat tre kvarter af til at runde fire naturposter rundt om pladsen. Det skulle hjælpe til at øge kendskabet til visionen og samtidig styrke sammenholdet i afdelingerne.

I løbet af den næste lille time nåede alle at prøve kræfter med at transportere vand, smage på naturen og gætte forskellige fugle- og bladtyper. Og det hele foregik i lunt september solskin.

Tak for i dag

Dagens sidste tiltag blev udført af borgmester Erik Buhl og kommunaldirektør Mogens Pedersen, der begge stod klar i lobbyen, efterhånden som medarbejderne midt på eftermiddagen begyndte at stemple ud efter en noget usædvanlig arbejdsdag.

Her overrakte de en lille gavepose til hver af de ansatte og vendte med dem, hvordan den samlede oplevelse af dagen havde været.

En ting kunne alle blive enige om; det havde ikke været nogen kedelig dag.

Se en lille film fra dagen