Nyhedsbrev januar

Denne nyhed er publiceret den 29. January 2016

Oven på en dejlig juleferie er vi alle i fuld gang igen.

Vi er nu mere end halvvejs gennem denne valgperiode, og vi skal være glade for, at vi har et velfungerende byråd, for det er sikkert at sige, at det får en del vanskelige sager at se til gennem det kommende år. For dem, der er interesserede, er det nu blevet endnu nemmere at følge med i byrådets arbejde, da byrådsmøderne bliver vist på kommune-tv, som man kan få adgang til via vores hjemmeside.

Noget af det, som byrådet skal arbejde med, er økonomien, hvor der er udsigt til reducerede rammer i de kommende år. Vi skal derfor alle være endnu bedre til at finde gode løsninger med vores kerneopgaver, og vi skal undersøge, om vi kan tilrettelægge arbejdsgangene endnu smartere. Vi må også forberede os på, at der kommer mange flygtninge til kommunen i 2016. Det bliver en stor opgave at give alle de nytilkomne en god hverdag, så de kan bidrage til vores område, men med fælles hjælp, så er det også en opgave, vi kan klare.

2016 bliver et meget interessant år for Varde Kommune. Året er indledt med en stribe spændende politiske besøg, og i den kommende tid kommer også en del andre gæster, som kan hjælpe kommunen med at gøre vores rammevilkår så gode som overhovedet muligt. Det er godt, at der er den opmærksomhed om vores arbejde. Eksempelvis har Undervisningsministeren besøgt os for blandt andet at høre om den åbne skole i Varde Kommune, og senest har to folketingspolitikere fra Dansk Folkeparti besøgt os for at høre om vores arbejde med turismen og for at besøge vores garnisoner i Nymindegab og Oksbøl.

Sygefraværsindsatsen ser ud til at virke, for fraværet er begyndt at falde, men vi skal gerne have det til at falde endnu mere, hvis vi skal nå vores målsætning om at få sænket sygefraværet med 1 % - svarende til 10.000 arbejdsdage. Jeg ved, at både lederne og MED-udvalgene har været optagede af problemet - og tak for det. Nu er opgaven at holde fortsat fokus på den gode indsats. Kun i fællesskab kan vi få nedbragt sygefraværet.