Nyt fra Direktionen – april 2017

Denne nyhed er publiceret den 27. April 2017

Om turisme, effektiviseringskataloget og det kommende Tirpitz Museum.

Det har været sen påske i 2017, og forårsvejret er tilsvarende sent på den.

Det er ikke ligefrem godt for turismen, men alligevel kan vi glæde os over, at Varde Kommune fortsat har stor vækst i turisme, og vi nærmer os nu 4 mio. årlige overnatninger.

Det er formidabelt, fordi turismen giver masser af opgaver til handlende, håndværkere og mange andre, der nyder godt af aktiviteten. Tilsvarende har mange af de lokale virksomheder medvind og travlhed, hvilket man tydeligt kunne fornemme i den Vækstuge, som vi holdt sidst i marts.

Vigtigheden af fremgang for erhvervslivet

Det er afgørende, at industrien, landbrug og turisme har fremgang, da vi er afhængige af, at det går godt i de sektorer. Det giver lokal indtjening og dermed også skatteindtægter til kommunen, hvilket selvfølgelig er nødvendigt for en kommunal service i første klasse. Denne service er heldigvis noget, som alle vores medarbejdere gør alt, hvad de kan, for at levere – og tak for det!

To måneder til Tirpitz

Om to måneder åbner Tirpitz Museet i Blåvand, og det bliver en kæmpe attraktion for kommunen. Det skaber grundlag for at udbygge turismen og giver samtidig adgang til ny viden om vores område. Direktionen har haft lejlighed til at se Tirpitz, og midt i maj er personalet inviteret derud. Det er en oplevelse, som alle kan glæde sig til!

Effektiviseringskataloget

Den 23. maj overdrager Direktionen sit effektiviseringskatalog til byrådspolitikerne. Samme dag vil det også komme på Vores Varde. Vi skal levere et oplæg på 47 mio. kroner. Det er ganske mange penge, men dog kun et lille udsnit af vores samlede budget. Der vil helt givet være forslag, der giver anledning til debat blandt såvel politikere, borgere og medarbejdere, men vi vil gøre os umage med at finde de forslag, som vil gøre mindst ondt.