Potentialekatalog skal kortlægge forskellene fra de billigst drevne kommuner

Denne nyhed er publiceret den 29. January 2019

Hvilke nuværende indsatser skal man fjerne eller organisere anderledes, hvis man vil være blandt de ti kommuner, der bruger færrest penge på hvert enkelt fagområde?

Udvalget for Økonomi og Erhverv har givet grønt lys til at igangsætte arbejdet med et potentialekatalog, der foreligger sidst i maj.

Potentialekataloget skal vise, hvad der skal ændres, hvis Varde Kommune skal have et udgiftsniveau på samme niveau som landets billigst drevne kommuner.

Kommunen har pt. en fornuftig økonomi, så kataloget skal ikke ses som en spareøvelse, men ganske enkelt som rettidig omhu i forhold til at få afdækket de muligheder der er, hvis behovet skulle opstå.

Kommunens budget skal i potentialekataloget måles i forhold til de øvrige danske kommuner inden for følgende fagområder: Transport og infrastruktur, folkeskole, dagtilbud, idræt og fritid, kultur og folkebiblioteker, børn og unge med særlige behov, voksne med særlige behov, ældre, sundhed, tandpleje, administration samt beskæftigelse og integration.