Flot udvikling sikrer Sandie legat

Denne nyhed er publiceret den 17. June 2014

Sandie Rosa har været elev i Varde Kommune i to år. Elevtiden har budt på en masse læring, erfaringer og en stor personlig og faglig udvikling. Den store udvikling indbringer hende nu et legat.

Sandie Rosa er glad for prisen men ikke helt vant til al opmærksomheden.

– Jeg er meget overrasket over, at jeg fik prisen. Til dimissionen sagde de en masse pæne ting, og jeg nåede at tænke, at det var da flotte ord. Jeg var ikke klar over, at det var mig, de talte om, men så kaldte de pludselig mit navn op og bad mig komme op til scenen. Jeg blev glad men også lidt pinligt berørt, siger Sandie Rosa med et smil.

Fra stille pige til selvsikker medarbejder

Prisen ”Konsul J. Villemos Legat af 1941” gives til den elev, der ifølge lærerne på Rybners Handelsskole har udviklet sig mest.

Prisen gives med udgangspunkt i både den faglige og sociale udvikling.

I begrundelsen for valget af Sandie Rosa lægger uddannelseschef Dorte Lockdahl fra Rybners Handelsskole vægt på Sandies flotte udvikling over de to år.

Hun understreger, at Sandie er gået fra at være en lille stille pige til i sidste skoleperiode at folde sig ud som en rose.

– De to år i Varde Kommune har gjort mig meget mere selvsikker. Før kunne jeg godt være genert og blive nervøs i pressede situationen. Borgerkontakten og de mange spændende opgaver og udfordringer, som jeg har fået de sidste to år, gør, at jeg ikke lader mig hyle ud af den mere.

– Til min afsluttende eksamen virkede internettet for eksempel ikke, så jeg kunne ikke bruge min Prezi-præsentation. Så jeg måtte klare mig uden noter og præsentation. For to år siden ville jeg ikke kunne have gjort det, siger Sandie Rosa.

Sandie Rosa klarede sin eksamen – uden hjælpemidler – så flot, at hun fik 12.

Sandie Rosa har speciale i offentlig administration. I sin elevtid i Varde Kommune har hun været et år i skoleafdelingen og et år i personaleafdelingen.

Legatet består af 1.500 kroner og skal bruges på sommerferien, som går til Californien.

Sandie Rosa blev valgt ud blandt 27 elever på hendes hold på Rybners Handelsskole i Esbjerg.