Status på MobilePay pr. 6. januar 2015

Denne nyhed er publiceret den 06. January 2015 af Johan Brøndsted, Økonomi og Digitalisering

Varde Kommune arbejder - i ligehed med andre kommune - på etablering af kontantløse betalingsmuligheder for borgere.

Løsningerne eksisterer allerede i Varde Kommune, men de bliver nu rammet mere formelt ind i en aftale med Danske Bank om MobilePay Business.

MobilePay Business er 1. skridt

Vi kører efter 'rettidig omhu', da den nuværende MobilePay-løsning til erhverv ikke er uden udfordringer i forhold til Varde Kommune som virksomhed og til de administrative ressourcer, som vi skal anvende til drift af løsningen.

Heri ligger også, at den nuværende MobilePay Business er i fortsat udvikling, hvilket kun vil gøre løsningen mere anvendelig for Varde Kommune - end den er i sin nuværende form.

Sideløbende er vi opmærksomme på andre muligheder - som fx. den konkurrerende løsning Swipp, som en række af landets øvrige pengeinstitutter står bag.

Pilotprojekt omfatter bl.a. Borgerservice

Konkret bliver MobilePay nu etableret i Borgerservice samt ved et par andre enheder som et pilotprojekt - med en hensigt om yderligere udrulning efter behov.

Det bliver de enkelte enheder, der står for driften af løsningen - med Økonomi og Digitalisering som administrator (fx. til tildeling af rettigheder, mv.).

Johan Brøndsted
Chef for Budget og Regnskab