"STOP OP" - prøv en mindfulnessøvelse

Denne nyhed er publiceret den 06. October 2016

Den 10. oktober er Verdens Mentale Sundhedsdag. Derfor sætte Varde Kommune fokus på Mental Sundhed gennem eventet "STOP OP".

”STOP OP” – prøv en mindfulnessøvelse og få fokus på indre ro og nærvær for bedre at navigere i en travl og foranderlig hverdag.

Hvert år den 10. oktober markeres Verdens Mentale Sundhedsdag over hele verden. I år sætter Varde Kommune fokus på mental sundhed gennem et 10 minutters mindfulnessevent for at gøre opmærksom på mental sundhed.

Mindfulness er en effektiv modvægt til en travl hverdag og handler om at være nærværende og tilstede i nuet. Gennem mindfulness kan man lære sig selv bedre at kende og blive mere bevidst om, hvordan man har det, og hvad man har behov for.

Center for Sundhedsfremme har udviklet lydfiler målrettet forskellige aldersgrupper så alle - ung som gammel - kan være med.

Erik Dyhr har lagt stemme til øvelserne.

Mindfulnessøvelse til børn - ca. op til 12 år

Mindfulnessøvelse til unge

Mindfulnessøvelse til voksne

Inspiration til lydfilerne er hentet fra nedenstående litteratur:

• Sådan får du Børn i balance - Ro og Fokus til de 5-12 årige med meditation af Eline Schnel 2013. Gads Forlag.
  • Mindfulness. Manual til træning i bevidst nærvær af Morten Sveistrup Hecksher, Louise Kronstrand Nielsen, Jacob Piet. 2010 Hans Reitzels Forlag
  • Generation Præstation - slip presset. Øvelser i mindfullness til unge af Lone Ross Nylandssted. 2016 Dansk Psykologisk Forlag.