Vores Varde Medarbejderportal
u
Telefonbog
s
Søg

Følg denne side

Få en e-mail tilsendt når der sker væsentlige ændringer på denne side.

Varde er Årets cykelkommune 2014

Denne nyhed er publiceret den 14. May 2014 af Christian Rabjerg Madsen


Varde Kommune er af Danmarks Cyklistforbund blevet kåret som Årets Cykelkommune 2014. Borgmester Erik Bul (V) kalder titlen for "et kæmpe skulderklap og et rygstød til Varde Kommunes fokus på sundhed og motion".

Cyklistforbundet har siden 2005 udpeget Årets Cykelkommune. I år var Horsens, Middelfart, Odense, København og altså vinderen Varde nomineret.

Varde Kommune vinder titlen som årets cykelkommune, blandt andet fordi kommunen formår at udvikle cyklismen og få flere over på cyklen, selvom afstandene ofte er længere i Varde Kommune end i Kommuner med større sammenhængende byområder.

I Varde glæder borgmester Erik Buhl siger over titlen.
”Titlen som Årets Cykelkommune er et kæmpe skulderklap og et rygstød til vores fokus på sundhed og motion. Jeg er selvfølgelig stolt på kommunens vegne, men hæderen skal også tilfalde de frivillige, der sammen med kommunen knokler for, at der anlægges masser af cykelsti i Varde Kommune. Derudover vil jeg gerne kvittere for, at staten via cykelpuljen også bakker op om flere cykelstikilometer”, siger Erik Buhl og fortsætter:

”I Varde er cykelsatsningen ikke alene et kommunalt anliggende. Flere af vores nye cykelstier er resultatet af et stort frivilligt engagement. Ofte foregår det sådan, at Kommunen planlægger og finansierer anlæggelsen af cykelstier, mens private stiller både jord, maskiner og deres arbejdskraft til rådighed i forbindelse med anlæggelsen. Samarbejdet giver både lokal opbakning og flere kilometer cykelsti for pengene”, siger borgmester i Varde, Erik Buhl (V).

Rekreativt redskab

Varde Kommune er landets næststørste turistkommune, kun overgået af København, og kommunen satser på, at netop cykelturisme fremover skal bidrage til at tiltrække endnu flere turister til kommunen med den lange kystlinje.

”Gode cykelforhold tiltrækker turister. Derfor indvier Varde Kommune i 2014 to nye panoramaruter i området omkring den genoprettede Filsø tæt ved Vesterhavskysten. Ruterne er særligt afmærkede, og strækker sig igennem unikke naturområder, der ikke er tilgængelige i bil. Cykling er i det hele taget en del af kommunens DNA. Det ses ved de mange aktive cykelmotionsklubber og mountainbike fællesskaber, der skyder op godt hjulpet af Varde Kommune, som træder til med finansiering af ruter til vores mountainbikeryttere”, slutter Erik Buhl (V) borgmester.

Cylistforbundet: Varde løfter cyklismen

Det er Cyklistforbundet, der står bag udpegningen af Årets Cykelkommune. Formand for forbundet Jette Gotsche begrunder blandt andet valget af Varde med, at kommunen tænker nyt i samarbejdet med frivillige.

”Mens cykelandelen generelt falder i landområderne, har Varde formået at holde fast i sit høje niveau takket være en dedikeret indsats for både hverdagscyklismen og det rekreative. Varde har som den første kommune udviklet offentlig-private samarbejder omkring etablering af cykelstier – med lokal forankring og penge til flere stier til følge. Derfor er Varde Kommune Årets Cykelkommune”, siger Cyklistforbundets formand, Jette Gotsche.

Christian Rabjerg Madsen
Udviklingskonsulent
79 94 61 12
Kontakt Christian Rabjerg Madsen