Vores Varde Medarbejderportal
u
Telefonbog
s
Søg

Følg denne side

Få en e-mail tilsendt når der sker væsentlige ændringer på denne side.

Softphone - Jabber

Denne servicemeddelelse er publiceret den 23. November 2015


Nye muligheder for at chatte, se medarbejder status og foretage videosamtaler.

Pr. 25. november 2015 og ca. 3 uger frem vil IT-afdelingen automatisk installere et program, der er en udvidelse af vores telefonsystem – en såkaldt Softphone. (Se udrulningsplan her). Den softphone vi anvender, hedder Jabber og kan sammenlignes med Skype som de fleste kender fra privat brug.

 

Softphone vil sige, at medarbejderen ikke behøver en bordtelefon. Hvis man har et særligt headset, kan man betjene telefonen alene fra sin PC eller mobil telefon (det ene udelukker ikke det andet). Har man ikke det særlige headset kan bordtelefonen anvendes som hidtil (inkl. et evt. ældre headset) men med visse begrænsninger ift. de nye muligheder.  Jabber giver herudover bl.a. mulighed for at finde kollegaer (oplysninger fra Outlook), chatte med kollegaer og se kollegaers status (farvekoder og statustekst) enten automatisk ud fra kalenderoplysningerne i Outlook og telefonsystemet eller individuelt (hvis den enkelte selv sætter sin status). Har man et webkamera indbygget eller eksternt tilsluttet sin computer, bærbare, tablet eller smartphone, vil det også være muligt at lave videosamtaler/deltage i videomøder.

 

De fleste med bordtelefon har et ældre headset, som kun fungerer med bordtelefonen men på denne side: Klik her kan man se en oversigt med priser over de headsets vi anbefaler for at få fuldt udbytte af de mange nye muligheder.

 

Programmet bliver automatisk installeret på PC’erne udfra den vedlagte plan.

 

OBS hvis der er æ,ø eller å i dit password skal det ændres, da man ikke kan logge på Jabber med disse bogstaver.

 

Klik her for at finde Jabber vejledninger

 

Er der spørgsmål til dette, er I velkommen til at ringe til Søren Helms 7994 7850, Mikkel Birtilid 7994 7851 eller Lea Dragsbæk 7994 6864.

 

 

Med venlig hilsen

Servicedesk